Rinus Sebregts krijgt de NBS erespeld tijdens de bondsvergadering 2014.

IMG 4254Rinus kreeg deze bondsspeld voor zijn verdienste als fokker van de Engelse Modena gedurende een lange reeks van jaren.
Rinus is 77 jaar en al meer dan 60 jaar liefhebber, altijd alleen van Engelse Modena's.
Een zeer trouw liefhebber en dus ook al meer dan 60 jaar NBS lid.
Zijn grote passie voor de Engelse Modena heeft zich vertaald in de hoge kwaliteit van de duiven die hij al die jaren liet zien. Vooral zijn witten waren jarenlang van ongekende topklasse en wereldberoemd.
Hij wist leden en keurmeesters soms zoveel te vertellen dat het meer op een bijscholing leek, het was altijd leerzaam hem te horen. Eigenlijk zou hij een uitstekende keurmeester van ons ras geweest zijn, maar helaas heeft hij nooit examen gedaan
Maar zijn allergrootste feit is wel dat hij als NBS lid en als fokker van Engelse Modena's in de laatste 40 jaar 19 kampioensdiploma's heeft gewonnen. Daarmee staat hij eenzaam bovenaan de lijst van winnaars. Waarschijnlijk zal niemand dat ooit evenaren, een ongekende prestatie dus.
Verder won hij vorig jaar op de Championshow een Giesberprijs, zijn jonge Schietti blauw bronsgebande duivin werd de mooiste jonge duivin van de show. En dat was voor hem wel de eerste keer, maar hij was er erg verguld mee.

Henk Houpst, voorzitter MCN

  Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2014. All Rights Reserved by Engelse Modena Club