Jongdierendag 2011

Op 8 oktober was het dan weer zover, onze jaarlijkse jongdierendag/ jaarvergadering. Op een niet al te beste opkomst na, was het een leuke dag met een prima sfeer. Na een vlotte en goede vergadering was het de beurt aan de keurmeesters om de meegebrachte jonge modena’s te keuren.

Hennie Schwarz en Dennis van Doorn hadden samen 34 modena’s te keuren.

Over een verscheidenheid aan kleuren hadden we niet te klagen, zo opende de rij met een zwarte, een viertal rode en drietal gele schietti’s van Fred van Winden, in deze rij was nog wel een beetje werk te doen maar, tussen de rode zat een prima
vogel met een ZG95.

In de blauw brons gebanden en gekrasten zaten een paar heel mooie dieren, hier waren het de dieren van Rinus Sebregts die onze standaard wel heel dicht naderen, topkwaliteit! Ook een blauw brons gekraste doffer van Hubert Willhoff had een dik verdiende ZG95. Dan, drie blauw brons gebande schimmels, allen doffers. Met 1x 96 voor Rinus Sebregts en 1x 96 en 1x 95 voor Hubert Willhoff, was ook deze kleurslag ook van zeer goede kwaliteit.

Dan, een vijftal in de kleurslag, donkerblauw brons gekrast/gezoomd/ongezoomd, ook hierin een paar prima dieren, met 1×96 voor Fred van Winden en 1×96 voor André ten Hoeve. Een drietal roodzilver gekrasten, 2×96 voor Hubert Willhoff met twee hele mooie doffers. Met een blauwzilver sulpher geband, 2x bruinzilver brons geband en een khakizilver geband was hetniveau in de “zilvers” goed verdeeld, voor deze dieren allemaal een ZG94. De rij werd gesloten met de enige gazzi op deze jongdierendag, een blauw brons gebande duivin van Rinus Sebregts, een zeer fraaie duivin.

De Winnaars:

1e prijs: blauw brons geband schietti duivin, Rinus Sebregts.

2e prijs: roodzilver gekrast schietti doffer, Hubert Willhoff.

3e prijs: blauw brons geband gazzi duivin, Rinus Sebregts.